Prijavite se na naš Youtube kanal

Med se vekovima koristi za tretman kože i kose. Med omekšava suvu kosu i zadržavu vlagu u kosi, čineći je mekšom i sjajnijom. Stimuliše rast kose i pomaže u regeneraciji epitelnih ćelija.  Med ubija bakterije koje stvaraju perut i deluje antibakterijski, pomaže u lečenju infekcija i stanja kao što su ekcemi i psorijaza.
sa puno aminokiselina, vitamina i minerala. Da bi ste iskoristili blagodeti meda, osmisli smo 3 jednostavne maske koje jačaju pramenove i umiruju vlasište kose.
Svaka kosa je drugačija, najbolje je napraviti manju količinu i testirati na manjem delu kose, pre nego što stavite celu masku na kosu.

Tretman toplog meda i maslinovog ulja za suvu/ oštećenu kosu

½ šolje meda
¼ šolje maslinovog ulja

Samo nanošenje meda može biti vrlo lepljivo, tako da je maslinovo ulje divan dodatak ovoj maski koje pomaže u premazivanju kose. Med i maslinovo ulje pomešajte zajedno, zagrejte i nanesite od vlasišta do vrhova. Ostavite da deluje 20 minuta pre pranja kose. Nanesite masku jednom nedeljno ili jednom u nekoliko nedelja.

Med, jogurt i kokosovo ulje


Sastojci:
2 kašike običnog ili grčkog jogurta
2 kašike meda
2 kašike kokosovog ulja

Mlečna kiselina u jogurtu očistiće vlasište, dok proteini neguju i jačaju kosu. Kokosovo ulje prodire  u kosu, ostavljajući je sjajnom i glatkom. Takođe može sprečiti razdvajanje krajeva zbog svojih hidratantnih svojstva.
Pomešajte sve sastojke u činiji. Umasirajte u kosu i ostaviti da deluje do 20 minuta pre pranja kose. Masku nanositi jednom nedeljno ili jednom u nekoliko nedelja.

Banana i med

Sastojci:
½ šolje meda
2 zrele banane
½ šolje maslinovog ulja
blender

Banana ne samo da umiruje svrab na koži glave, takođe sprečavala lomljenje kose. Stvara volumen i održava prirodnu elastičnost. Sve sastojke pomešati zajedno u blenderu dok ne napravite kašastu masu. Naneti na kosu i držati do 20 minuta. 

Priroda pravi neke prilično epske prirodne sastojke za kosu. Ne bojte se da se igrate sa njima dok ne pronađete recept koji odgovara vašem tipu kose