Šolja kafe može da vam osveži um i telo, a da li znate da može i da smanji otekle i tamne podočnjake. Tamni i otečeni podočnjaci se pojavljuju kod većine ljudi usled starenja, nedostatka sna, hormonskih promena, stresa, loše ishrane, zdravstvenih problema, alergija i slično.
Da bi ste se rešili ovog problema, postoje mnogi prirodni lekovi, ovde vam predstavljamo masku od kafe i belanca.

Kofein ima antiinflamatorna i umirujuća sredstva koja smanjuju zapaljenje,smanjuje krvne sudove i stimuliše cirkulaciju krvi i kiseonika kako bi ste se oslobodili tamnih krugova oko očiju.
Kofein deliuje kao diuretik  koji smanjuje oticanje, a antioksidanti kafe se bore protiv slobodnih radikala zbog kojih koža stari.

Kombinacija kafe sa vitaminima i belančevinama u belancima, zatežu kožu oko očiju i smanjuju podočnjake

Sastojci:
1 belance
2 kašikice kafe

Priprema:
Pomešajte belanca i kafu u maloj posudi, mutite viljuškom oko 1 minut. Čistim rukama ili četkom nanesite masku ispod očiju. Izbegavajte kapke. Masku možete naneti i na celo lice ukoliko želite.
Ostavite da deluje 10 minuta. Osetićete kako maska zateže kožu. Ukoliko vam je neprijatno, možete je ukloniti i pre 10 minuta. Isperite lice.

Maska 2:
Kafa zateže kožu i smanjuje podočnjake, med deluje kao hidratant i smanjuje pigmentaciju, vitamin e sprečava tamne krugove.

Sastojci:
1 kašika kafe
1 kašikica meda
kapsula vitamina E (opciono)
Upotreba:
Pomešajte sve satojke i nanesite na predeo ispod očiju, ostavite da odstoji  10 minuta, isperite hladnom vodom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × five =