Himalajske lampe su ručno pravljeni blokovi himalajske soli. Duboko u podzemnim pećinama u Pakistanu (Khewra) nalaze se jedini pravi izvori himalajske soli. Boja lampi može biti  svetlo roze do ružićasto- narandžasta, koja je rezultat koncentracije mineralnih materija.

Za šta je dobra himalajska lampa?

 1. Prečišćavanje vazduha
  Od svih mogućih koristi od lampe, prečišćavanje vazduha je najvažniji cilj za većinu kupaca. Himalajska lampa po svojoj slanoj prirodi može lako da privuče vodenu paru. Sa ovom vodenom parom često dolaze zagađivači vazduha ka sto su alergeni, plesni i bakterije. Uklanjanjem zagađujućih materija, lampa vam ostavlja čistiji i zdraviji vazduh.
 1. Redukcija elektromagnetnog zračenja i zračnih infekcija
  Toliko stvari oko nas danas emituju elektromagnetno zračenje u vidu nezdravih pozitivnih jona – stvari poput vašeg mobilnog telefona, računara i televizije. Ovo elektromagnetno zračenje (EM), zvani elektrosmog, može biti nevidljivo, ali se veruje da će izazvati neke ozbiljne dugoročne efekte. Stalno izlaganje EM zračenju povećava stres i slabi imunološki sistem. Himalajske lampe emituju negativne jone u malim količinama da bi neutralisale pozitivne. Pomažu u smanjenu negativnog efekta štetnog elektrosmoga na zdravlje.
 2. Pomaže kod simptoma astme i alergije
  Himalajska so se koristi u inhalatorima da bi olakšala disanje kod astme i alergija. Terapija soli se takođe koristi za lečenje hroničnih bolesti pluća, što rezultira lakšim disanjem.
 1. Popravlja raspoloženje i pruža bolji san
  Druga moguća korist od Himalajske lampe je smanjenje simptoma anksioznosti. Na osnovu terapije bojama i opštem ljudskom uživanju, topla ružičasta  do narandžasta boja pruža umirujuću prisutnost u sobi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

twenty − 17 =