9 stvari koje treba da dodate za najbolju kupku ikada

Mleko
Mleko sadrži vitamine i hranljive sastojke koji  pomažu da se koža hidrira. Korišćenjem mleka u kupci učinite da vaša koža bude čvrsta i mekana. Osim toga, ovaj sastojak sadrži mlečnu kiselinu koja će vašu kožu ostaviti  mekom i glatkom. Jednostavno nalijte nekoliko čaša u mlaku vodu za kupanje i opustite se 15 minuta.

Bilje
Poznato je da biljke smanjuju stres, promovišu bolji san, umiruju kožu i opuštaju um. Možete odabrati sušene biljake, kao što su ruzmarin, lavanda i kamilica. Staviti biljke u gazu I držati pod tekućom vodom dok se ne napuni kada, ostaviti biljke u kadi dok se kupate.

Đumbir
Đumbir sadrži antibakterijska svojstva koja će pomoći u rešavanju gripa, prehlade i zagušenja. Dodavanje đumbira u kupatilo povećaće temperaturu vaše kože, što vam omogućava da se osećate toplo na hladan dan. Takođe će pomoći u olakšanju bolnih mišića i ukloniti toksine iz tela.

Soda bikarbona
Soda bikarbona nije samo popularna kao alternativno sredstvo za čišćenje, već i kao piling za kožu. Smiruje iritiranu kožu I pruža olakšavanje kod bolnih mišića. Sipajte malo sode bikarbone u kadu i potopite svoje telo  15 minuta kako biste se bezbedno uklonili mrtve ćelije kože.

Ovsene pahuljice
Ovsena kaša je odličan sastojak za lečenje alergijskih reakcija, svraba ili suve kože. Dodajte čašu ovsenih pahuljica u kadu i budite 15 minuta u kadi.

Eterična ulja
Aromatične kupke  sa eteričnim uljima  daju vašem umu i telu ono što je potrebno. Omogućava olakšanje stresa, a istovremeno smanjuje bolove i leči iritiranu kožu. Dodajte nekoliko kapi u vodu za umirujuće iskustvo.

So
So može da se koristi za piling. Potopite svoje telo u vodu u kojoj je dodata so, 10 minuta radi najboljeg rezultata.  Dodavanje soli u vodu  će opustiti mišiće, i smanjiti pojavu finih linija i bora.

Jabukovo sirće
Jabukovo sirće može pružiti pomoć ukoliko ste izgoreli na suncu. Pomešajte čašu sa vodom u kadi i potopite se 10 minuta. Dozvolite vašem telu da ukloni toksine i poboljša kožu.

Ulja
Dodavanje ulja u vodu pomaže u održavanju količine kolagena u koži. Kupanje u kadi sa uljima takođe će smanjiti bore i fine linije. Možete odabrati između prirodnih ulja poput maslinovog ulja i kokosovog ulja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

fourteen − four =