Delimo tri načina da stvorite oazu spa centra u udobnosti vaše kuće.

1. Umirujuća mlečna kupka

Prednosti: Ako se suočite sa suvom kožom koja svrbi, pokušajte da dodate mleko (tečno ili u prahu) prilikom sledeće kupke. Proteini, masti i vitamini A i D koji se nalaze u mleku mogu vam pomoći da nadoknadite vlagu u koži. Mleko takođe može omekšati i smiriti nadraženu kožu. Savet: dodajte par kapi ulja limunske trave kako biste uklonili nepotrebne bakterije.

Šta vam je potrebno: Napunite kadu toplom vodom. Dodajte 1 do 2 šolje mleka (ili mleka u prahu). Preporučujemo kozije mleko, a možete izabrati i biljno. Dodajte 2-3 kapi ulja limunske trave. Opustiti se 20 minuta u kadi.

2. Kupka sa jabukovim sirćetom
Prednosti: Jedna studija je otkrila da se jabukovo sirće može koristiti za lečenje blagih infekcija izazvanih uobičajenim sojevima bakterija. Ako imate perut, jabukovo sirće vam može pomoći u uravnoteženju pH vlasišta zahvaljujući svojim antibakterijskim i anti-gljivičnim svojstvima.
Savet: dodajte Gorku so za ublažavanje bolnih zglobova.

Šta vam je potrebno: Napunite kadu toplom vodom, dodajte 1 do 2 šolje jabukovog sirćeta- ako prvi put koristite jabukovo sirće, počnite sa 1/2 šolje. Po izboru – Dodajte 1 šolju gorke soli. Opustite se 20 minuta u kadi.

3. Slana kupka sa kristalima

Koristite ružičastu himalajsku so za oslobađanje negativnosti i detoksikaciju tela, a takođe i za ublažavanje bolnih mišića. U sredinu vaše kade postavite crni kristal turmalina, koji je zaštitni kamen koji blokira negativnost, ili kristal ametista, koji je poznat po lečenju. I na kraju, dodajte sveže ili suvo bilje poput ruzmarina ili žalfije.

Šta vam je potrebno: Napunite kadu toplom vodom. Dodajte 1 šolju ružičaste himalajske soli. Postavite kristal po želji u sredinu kade. Dodajte začinsko bilje (poput ruzmarina ili žalfije). Uživati 20 minuta u kadi.