NAJBOLJA ETERIČNA ULJA ZA KOSU
Ukoliko želite da stimulišete rast kose, ojačate je ili se rešite peruti, eterična ulja su jedna od bezbroj prirodnih sastojaka koja mogu poboljšati izgled i strukturu kose. Izaberite ulje koje odgovara vašem tipu kose a zatim probajte jedan od ovih jednostavnih načina nanošenja ulja. Ukoliko pravite sopstveni šampon za kosu ili sprej, možete jednostavno prilagoditi recept sa eteričnim uljima, ili jednostavno dodajte eterična ulja vašim omiljenim proizvodima za kosu. Samo ne primenjujte eterična ulja direktno na kožu glave, uvek razblažite!

Negovanje suve kose

Primenjivanje eteričnih ulja za pomoćnim uljima pomažu u obnavljanju suve kose, zadržavajući vlagu i čineći je mekom i zdravom.

Lavanda
Geranijum
Sandalovina
Ruža
Kamilica

Izaberite eterično ulje koje vama odgovara i dodajte 10 kapi u 1 kašiku pomoćnog ulja kao što su Jojoba, Kokosovo ili Maslinovo ulje. Tu mešavinu dodati u šampon od 200 ml. Pre upotrebe, promućkati.


Masna kosa

Ukoliko je vaša kosa masna,  prvo smanjite pranje kose bar za jedan dan. Zatim izaberite jedno od ovih ulja koja smanjuju proizvodnju sebuma na koži glave.

Limun
Žalfija
Menta
Kleka

Dodajte 1 kašikicu gline i 20 kapi eteričnog ulja u šampon od 200 ml. Pre upotrebe promućkati. Sprej od soli je takođe odličan način da iskoristite blagodeti eteričnih ulja. Isprskajte kosu pre ili posle feniranja.


Stimuliacija rasta kose i sprečavanje gubitka
Brojne studije su pokazale efikasnost eteričnih ulja u stimulisanju kože glave u slučaju gubitka kose. Šestomesečnom upotrebom eteričnog ulja ruzmarina, deluje bolje nego konvencionalni topikalni tretmani kose.

Menta
Lavanda
Ruzmarin
Kedar
Žalfija

Dodajte 10 kapi ruzmarina i 5 kapi Mente (ili drugih ulja po izboru) u šampon od 200 ml ili balzam, promućkajte. Masirajte kožu glave pri svakoj upotrebi.

Iskoristite ovaj serum za masažu kože glave i ostavite tokom  noći da deluje, operite kosu ujutru.  Koristiti jednom nedeljno.


Otklonite perut

Mnoga eterična ulja su prirodno antifungalna, tako da je efikasnost eteričnih ulja u borbi protiv peruti velika.

Čajno drvo
Ruzmarin
Limunova trava
Menta

Dodajte 20 kapi eteričnog ulja u šampon ili balzam.


Smanjite zapaljenje i svrab kože glave

Čajno drvo, ruzmarin i lavanda su antimikrobna ulja koja pomažu u rešavanju osnovnih problema dermatitisa.

Lavanda
Ruzmarin
Žalfija
Kamilica
Čajno drvo

Dodajte eterična ulja u šampon, balzam ili u neku od ovih maski za kosu.

2 Replies to “NAJBOLJA ETERIČNA ULJA ZA KOSU”

  1. Hvala dragi moji, dugo sam probala razne sampone protiv peruti ali uspela sam uz vase savete da sa etericnim uljem otkonim problem u potpunosti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

two + 3 =