Dnevna krema za masnu kožu

Jojoba ulje –  je zapravo voskasta supstanca koja je veoma slična prirodnom ulju naše kože koji se naziva sebum.  Zbog ovoga se kaže da ovo ulje može „prevariti“ našu kožu da proizvodi dovolljno ulja.  Takođe je poznato da je idealno za psorijazu, opekotine i ispucalu kožu.

Ulje semena konoplje- Ovo ulje je suvo ulje i poznato je da smanjuje veličinu pora, mitisera i akni.  Takođe može sprečiti prevremeno staranje i efikasno je jer održava ravnotežu vlage kože.

Aloe vera gel – Osim što je odličan za crvenu kožu, odličan je i za lečenje akni, smanjuje bore sa brojnim antioksidantima, uključujući i beta karoten, vitamin C i E.

Pčelinji bosak –  Uglavnom se koristi za zgrušavanje prirodnih krema ali on zadržava vlagu kože, ima anti-inflamatorna i antibakterijska stvojstva.

Eterična ulja –  Izaberite koje vama odgovara, možete pomešati 5 kapi od 3-4 vrste ulja. Igrajte se sa uljima i napravite miris koji vama odgovara.

Sastojci:
5 kašika jojoba ulja
2 kašike ulja semena konoplje
1 kašikica aloe vera gel
1 i ½ kašikice pčelinjeg voska
Eterična ulja po zelji (Za masnu kožu- Ulje čajevca, ruzmarina, lavande i čempresa… Citrusna ulja su takođe dobra, ali mogu da izazovu osetljivost kože na suncu, ukoliko stavite citrusna ulja, obavezno nanesite SPF kremu)

Pogledajte ovde koja eterična ulja odgovaraju za masnu kožu lica!

Priprema:
Otopite pčelinji vosak sa jojobinim ulje i uljem semena konoplje. Ostaviti da se ohladi. Nakon što  je počelo da se hladi i postaje čvrsto, uzmite mikser i mutite. Dok mutite dodajte aloe vera gel i eterična ulja.  Sipajte u staklenu teglicu i možete držati na sobnoj temperaturi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × 1 =