Kristal je mineral, za većinu je lep kamen, ali u stvari je mnogo više.
Kristal je kreiran ispod zemljine povrsine. Magmatska voda koja je puna minerala i drugih jedinjanja prožima kroz zemljinu koru i ukoliko naiđe na neku pukotinu, tu počinje da se stvara kristalizacija i sami kristali .

Najpoznatiji kristali su minerali, dragulji, dijamant, grafit, led, kuhinjska so i šećer.

Najtvrđi mineral u prirodi je njegovo veličanstvo dijamant. Inspiracija mnogih ljubitelja nakita, lopova, glavni lik mnogih detektivskih filmova, dijamant ima vrlo pravilnu strukturu, dobro prelama svetlost – istovremeno je i vrlo nežan i vrlo snažan. Osim što ukrašava mnoge venčane prstenove i ogrlice sakrivene u moćnim trezorima svetskih banaka, dijamant se koristi za sečenje, brušenje i poliranje. Pošto se u prirodi retko nalazi, pa je stoga skup, zamenjuju ga veštački dijamanti.

Sastavni deo naše svakodnevice je najrasprostranjeniji mineral u prirodi. Govorimo o kvarcu ili gorskom kristalu. Sačinjen od silicijuma i kiseonika, kvarc se može javiti u više boja a može porasti i do nekoliko metara. Značaj kvarca krije se u dobroj provodljivosti. Zato se ugrađuje u solarne ćelije, baterije za satove, displeje i mikročipove bez kojih nijedan kompjuter ne bi imao memoriju i ne bi radio. Poput kvarca, sličan po značaju za život savremenog čoveka svakako je i grafit.

Mudraci starog sveta i drevnih kultura proučavali su hiljadama godina svojstva kristala i njihov utjicaj na čoveka i došli do zaključka da kristali prroizvode vibibraciju koja  deluje iscjeljujuće na ljudske organe.

Koristeci energiju Sunca, Meseca i okeana, polu drago kamenje nas povezuje sa zemljom čim dođemo u kontakt sa njima.

Ako tek počinjete da koristite kristale, odličan način da iskoristitite njihovu energiju jeste da zamislite vase namere i ono što želite da stvorite u svom životu. Kada govorimo o kristalnim osnovama, ove stene nas povezuju sa Zemljom jer su kristali opipljivi koji imaju snažne vibaricijee. Ova energija nastavlja da se povezuje sa vama kada nosite ove kristale ili ih stavite na kožu ili ih smestite u vašoj okolini. Uz svaku misao ili nameru, ovi kristali podižu jedinstvenu vibracionu energiju i pojačavaju pozitivne vibracije koje kultivišete.

Zašto kristali deluju?

Providni kvarc ( Gorski Kristal)

Gorski Kristal je na zemlji od početka vremena i drevne civilazacije su koristile kristale kao zaštitne talismane, mirovne prinose i nakit. Danas, kvarc čini 12 % Zemljine kore i koristi se u gotovo svakoj vrsti tehnologije. Ako je moguće da kristali komuniciraju preko kompjuterskih čipova, zar nije moguće da se ta vibraciona energija može transformisati i na druge načine. Zbog svoje veze sa Zemljom i njenim elemntima koji daju život, ima smisla da kristali univerzalno leče, pogotovo što su napravili pečat u skoro svakoj civilizaciji pre nas.

Jedan od prvih naučnih dokaza koji se odnose na moć kristala je rad IBM-ovog naučnika Marcel Vogel. Gledajući kristale kako rastu pod mikroskopom, primetio je da je njihov oblik poprimio oblik onog o čemu je razmišljao. Pretpostavio je da su ove vibracije rezultat stalnog sklapanja i rastvaranja veza između  molekula. On je takođe testirao metafizičku snaku kristala Kvarca i dokazao da stene mogu skladištiti misli slične onome kako trake koriste magnentu energiju za snimanje zvuka.

Albert Ajnštajn je rekao da je sve u životu vibracija, kao i zvučni talasi, vaše misli odgovaraju vibracijama svega što se manifestuje u vašem životu. Stoga ako mislite da kristali imaju potencijal isceljenja, pozitivne vibracije kamenja će pojačati te misli.

U svakom trenutku imamo mogućnost da biramo svoje misli i dok nastavljamo putovanje, svaki dan nam predstavlja nove izazove i početke. Kristali za isceljenje nas podsećaju da utišamo ćaskanje uma i da se ponovo povežemo sa univerzalno isceljujućim vibracijama Zemlje. Važna lekcija koju treba naučiti od kristala je strpljenje.

Kako da izaberem kristal?

Kristali se koriste za isceljenje od davnina, tako da postoji bogastvo znanja i iskustva koje se prenose iz generacije u generaciju.  Koristite svoju intuiciju da izaberete pravi isceliteljski kamen za vaše duhovno putovanje. Stručnjaci za kristal često kažu da Vas kristal bira, a ne vi njega. Prošetajte se po prodavnici, i vidite koji vam se kristali ističu. Svaki kristal ima jedinstvenu vibracionu energiju koja radi da očisti blokade i odbrani od negativne energije.

Za pronalaženje pravog kamena potrebno je strpljenje. Držite kamen u ruci i tiho razmislite o svojoj nameri. Obratite pažnju na to da li osećate vruće ili hladno, pusliranje ili smirenost. To su svi znaci da je ova stena savršena za vaše potrebe.

Šta je namera?
Misli stvaraju vibracije u celom univerzumu, što namere čini moćnim alatom za postizanje sreće i blagostanja. Imati jasnu svrhu, nam daje uvid u naše težnje, snove i vrednosti. Takođe nam pomaže da živimo u sadašnjem trentuku, umesto da budemo uhvaćeni u negativnim misaonim obrascima. Namere su kao magneti. Oni privlače ono što će ih učiniti istinitim. Postavljanje namere je moćno sredstvo za postizanje sreće. Izrada namere počinje postavljanjem ciljeva koji su usklađeni sa vašim vrednostima, težnjama i svrhom.

Odlučite šta je važno. Važne vrednosti upravljaju akcijama u vašem životu, a vi ćete morati da prepoznate šta vam je važno ako želite da nađete ispunjenje. Istražite oblasti vašeg života kojima treba nadogradnja. Razmotrite kako možete poboljšati svoje odnose, karijeru, društveni život, duhovnost, zdravlje i zajednicu. Budite specifični o tome šta želite da postignete i kada želite da postignete to i zašto.
Oživite svoje namere.

U sledećem poglavlju ćemo odraditi ritual, zapišite svoje namere. Pobrinite se da ih pišete u sadašnjem vremenu, kao da se sada događaju, i da potvrdite samo ono što želite. Takođe treba da zapišete svoj cilj, krajnji rezultat onoga što želite da manifestujete.

Imam svoj kristal. Šta sad da radim? Programiranje kristala
Kristali žele da vam pomognu, ali morate mu reći šta da rade-  Programiranje kristala je vrlo jednostavno.
Prvi korak je da očistite svoj kristal. Možete odabrati željeni način čišenja i ono što vama najviše odgovara.
Očistite kristal pod mlazom hladne vode 5 minuta. Stavite kristal pod svetlost sunca ili na pun mesec najmanje 4 sata. Zakopajte svoj kristal u saksiju ili zemlju i dopustite da se napuni Zemljinom energijom. Ako je to manji kristal, možete ga staviti na vrh Gorskog kristala ili Selenita da bi ste očistili svaku zaglavljenu energiju.
Zatim držite kristal u rukama, zatvorite oči i tri puta duboko udahnite.  Razmislite o onome što vas čini srećnim. Ovo će vas povezati sa vašom najvišom vibracijom.  Dok su vam zatvorene oči, zamolite da vaš kristal bude očišćen od svake neželjene energijei u glasu ili u glavi recite: „ Tražim da se najviša vibracija ljubavi i svetlosti poveže sa mojim najvišim ja, kako bih očistila svu neželjenu energiju ili prethodno programiranje. Da bi ste završili rečenicu, dodajte tri namere za svoj kristal- energiju koju želite da zadržite. Završite sa ponavljanjem „hvala“ tri puta.“

 

5 kristala za postizanje ravnoteže, harmonije i mira.

Kvarc ili Gorski Kristal
Jedan od najpopularnijih kristala za početnike. Pojačava vašu nameru, što ga čini ključnom komponetom za kolekciju kristala. To je najsvestranij kamen jer povećava vibracije kamenja koje ga okružuju. Kvarcni štapići se često koriste za čišćenje i ponovno punjenje kristala. Zbog njegovih snaznih efekata čišćenja i sposobnosti da se suprostavi blokadama negativne nergije.

Selenit
Je jos jedan snažan kamen za čišćenje jer osigurava pozitivan protok vibracija između vas i drugih stena u vašoj kolekciji, što ga čini idealnim kristalnom za početnike. Brzo uklonite negativnu energiju iz tela i očistite auru oko sebe tako što ćete selenit vući sa vrha glave i sve do nogu. Ponovite ovaj ritual čišćenja dok se ne osetite potpuno podmlađenim pozitivnim vibracijama.

 

Šungit
Jedan od najređih kamenja na Zemlji, šungit sadrži antioksidante, koji mu daju moćna lekovita svojstva, uključujući i zaštitu od opasnih energija koje su štetne za telo, Šungit se koristi za ublažavanje anksioznosti u ubrzavanje procesa detoksikacije.  Stavite komad šungita pored računara i wi fi-a ili bilo koje druge elektronike u svom domu. Takođe možete staviti šungit na vaš mobilni telefon, kako bi ste smanjili efekta zračenja.

Ametist
Poznat po svojim moćnim duhovnim svojstvima, prelepi ametist je idealan kamen za pozitivnu energiju. Ova vizuelno upečatljiva stena, je takođe odličan alat za meditaciju jer povećava unutrašnju snagu i pruža duhovnu zaštitu. Dok se fokusirate na vašu nameru, stavite ametist u vašu kancelariju ili spavaću sobu, da bi ste proizveli smirujuće energije u izobilju. Ovaj kamen takođe funkcioniše kao komplementarno sredstvo za lečenje u jogi ili meditaciji.

Citrin
Kamen koji koristi snagu sunca, prožet svetlošću to ga čini savršenim za postavljanje pored prozora. Svakodnevne infuzije prirodnog svetla obnavljaju i regenerišu snažne vibracije. Jedan od najmoćnijih kamena za manifestaciju, citrin je nezaobilazan kristal za početnike jer pomaže da vaša namera postane stvarnost. Citrin takođe uvodi  pozitivan pogled, stimuliše um, tako da ste motivisani da formirate dobre navike i da uvek budete ispunjeni optimizmom. Stavite komad citrina na vrhu liste vaših manifestacija iz snova da bi ste ih brže manifestovali u stvarnost.

Bez obzira da li tragate za dragim kamenom zbog njegove fizičke lepote ili da donese mir i spokojstvo u životu, svi oni rade na povećanju vaše frekvencije vibracije. Ako se osećate dobro dok držite kristal u ruci ili ga dotaknete, pripremite se za priliku da uživate u ovoj drevnoj umetnosti lečenja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × 2 =