Lekovito ulje Nevena- Kako napraviti i čemu služi

Jedan od najboljih razloga zašto treba imati Nevenovo ulje u kući je zbog njegovih lekovitih sposobnosti. Ako ovo cvetno ulje primenite na vaše ogrebotine, modrice i ugrize od insekata, možete brzo ubrzati proces zarastanja, zbog svojih antiinflamatornih svojstava i jedinstvenih antioksidativnih jedinjenja pronađenih u ovoj čudotvornoj biljci .

Oralno zdravlje

Postoje i određena antibakterijska svojstva Nevena koji su ga učinili veoma popularnim poslednjih godina. Često ćete ga naći na listi sastojaka različitih biljnih proizvoda za higijenu i zdravlje, uključujući zubne paste, usta, sapune i šampone. U pogledu oralnog zdravlja, zubne paste i usta koja sadrže Neven su vrlo efikasne u ubijanju bakterija koje uzrokuju sve od gingivitisa do karijesa.

Nega kože

Pored stimulisanja zarastanja, ulje nevena može znatno poboljšati izgled kože. Može uticati na tok krvi u ćelijama kože, obezbediti antioksidantsku zaštitu koja smanjuje pojavu bora, pa čak i vidljivost ožiljaka. Ako želite glatku, čak i toniranu kožu koja sija sa mladalačkom vitalnošću, razmislite o dodavanju nekih organskih proizvoda koji sadrže neven ili ga konzumiraju u drugom obliku, kao što je čaj.

Nega očiju

Istraživanje je pokazalo da Neven sadrži određena antioksidativna jedinjenja koja direktno utiču na vaš vid. Beta-karoten je neophodan za zdravlje i funkcionisanje vaših očiju, i to je izvanredan izvor ovog jedinjenja. Na ovaj način možete sprečiti makularnu degeneraciju i razvoj katarakte.

Smanjene zapaljenja

Bez obzira na to gde se javlja zapaljenje, ova cvetna biljka može znatno smanjiti neugodnost. Ako patitee od kašlja ili zagušenja, čaj od nevena može biti divan lek. Ako su vaši zglobovi bolni od artritisa ili gihta, namažite ulje nevena i uživajte u brzom smanjenju bola. Na kraju, ako je vaš stomak uznemiren, to može pomoći normalizaciji vašeg gastrointestinalnog sistema i eliminisati bilo kakve upale koje mogu izazvati neugodnost.

Smiruje upalne procese na koži, pomaže u regeneraciji ožiljaka, čisti problematičnu kožu a neguje suvu. Koristi se i kod problema sa proširenim venama, u ginekologiji i kod raznih gljivičnih oboljenja.

Sastojci:
Cvetovi Nevena
Maslinovo ulje / Bademovo ulje / Suncokretovo ulje

Priprema:
Napuniti teglu suvim cvetovima nevena, dodati maslinovo ulje i ostaviti na sunčanom mestu 4-6 nedelja,

Ovim postupkom možete napraviti Kantarionovo ulje i ulje od Kamilice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × 4 =