Kombinacija prirodnih ulja za bronazni ten

Prirodno ulje za sunčanje privlači sunčavu svetlost i vrlo je efikasno. Sa njim dobijate najlepši preplanuli ten. Imajte na umu da nema visoku zaštitu od negativnih sunčevih zrakova, pa je potrebno prvo naneti kremu sa određenim SPF faktorom.

OVDE možete pogledati kako da napravite mleko za telo sa zaštitnim faktorom od minimum 20 SPF.
Kada je koža prvo apsorbovala zaštitnu kremu za sunčanje (Potrebno je oko 20 minuta), možete naneti tanak sloj vašeg domaćeg ulja za bronzani ten.

Ukoliko trenutno koristite ulje za sunčanje iz prodavnice, pogledajte sastojke. Verovatno ćete pronaći da većinu sastojaka ne možete ni izgovoriti, puni toksina koji će štetiti vašoj koži, posebno u kontaktu sa UV zračenjem od sunca.
Jedan od tih toksina je mineralno ulje. Umesto da bude puno dobrih minerala koji će vam pomoći da poboljšate zdravlje vaše kože, puno je petroleja. A svi znamo koliko je on štetan. Da li stvarno želite da to koristite dok ste na suncu? Mineralno ulje takođe zapušava pore i dovodi do stvaranja bakterija i na kraju ćete dobiti više mitisera i bubuljica.

Sastojci:
Iskombinujte različite vrste ulja iz teksta ispod i dobićete najbolje ulje za dobijanje bronzanog tena kože. Preporučujemo da izaberete bar dve vrste ulja!

Hladno ceđeno maslinovo ulje–  Sastoji se od hidratantnih minerala koji će prodrati duboko u vašu kožu kako bi je učinila mekom i glatkom što će omogućiti ravnomerni bronzani ten.

Orahovo ulje– Neverovatan izvor esencijalnih masnih kiselina, što ga čini savršenim rastvorom da se osušena koža rehidrira. Lako se apsorbuje i pruža maksimalnu zaštitu od UV zračenja.

Ulje šargarepe– Prirodno ubrzava tamnjenje kože. Bogato beta karotenom koji daje blago bronzanu boju. Bogato vitaminima A, E i C, kao i antioksidantima što značajno smanjuje znake starenja.

Kokosovo ulje – Ne samo da se bori protiv štetnih ultraljubičastih zrakova sunca, već smanjuje osip, iritaciju, upale, alergije i slično. Korišćenje kokosovog ulja pomaže u održavanju prirode hemijske ravnoteže kože i sprečava znakove starenja uzrokovane sunčanjem

Ulje lešnika– Bogato antioksidativnim vitaminom E i nezasićenim masnim kiselinama, jednostavno prodire u kožu i duboko u ćelije što daje najbolju UV zaštitu.

Ulje pšeničnih klica– Dobijate prirodan zlatni sjaj dok se koža štiti od toplote i zračenja. Izvanredan izvor vitamina A, E i D koji neguju kožu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

three × four =