Italijanski začin
3 kašike peršuna
3 kašike bosiljka
2 i ½ kašike origana
1 kašika belog luka u prahu
1 kašikica ruzmarina
1 kašikica majčine dušice
1 kašikica crnog luka u prahu
¼ kašikice crnog bibera
½ kašikice čili paprike
Meksički začin Fajita
1 kašika gustina
2 kašikice čili paprike
1 kašikica šećera
1 kašikica crvene paprike
1 kašikica soli
½ kašikice crnog luka u prahu
¼ kašikice kima
¼ kašikice kajenskog bibera
¼ kašikice belog luka u prahu
¾ kašikice izmrvljene pileće kocke za supu (opciono)
Cajun začin (Kejdžun, Kajdžun)
1 kašika dimljene crvene paprike
2 kašikice soli
2 kašikice belog luka u prahu
1 kašikica crnog bibera
1 kašikica kajenskog bibera
1 kašikica crnog luka u prahu
1 i ½ kašikice majčine dušice
1 i ¼ kašikice origana
Mešavina začina za ćureće meso
2 kašikice ruzmarina
2 kašikice majčine dušice
2 kašikice belog luka u prahu
2 kašikice soli – možete povećati količinu u zavisnsosti od veličine mesa
1 kašikica žalfije
Taco začin- savršena kombinacija za mleveno meso
1 kašika čili paprike
2 kašikice crnog luka u prahu
1 kašikica belog luka u prahu
1 kašikica crvene paprike
1 kašikica origana
1 kašikica mlevenog kima
1 kašikica soli
1 kašikica bibera
Ranch začin- za pravljenje preliva/sosa za salate, piletinu
¼ šolje peršuna
1 kašika mirođije
1 kašika crnog luka u prahu
1 kašika belog luka u prahu
½ kašike bosiljka
¼ kašikice crnog bibera
Začin za morske plodove
2 kašike origana
2 kašikice morske soli
2 kašikice čili praha
1 kašikica crnog bibera
1 kašilica kumina
1 kašikica belog luka
suva samlevena kora od jednog limuna
Začin za meso
1 kašika kurkume
1 kašika kumina
1 kašikica samlevenog lista lovora
1 kašikica bibera
1 kašikica čilija
1 kašikica soli
1 beli luk