Zdrav hleb za mršavljenje

Sastojci:
350 ml vode
3 kašike maslinovog ulja/kokosovog
135 g semena suncokreta
145 g ovsenog brašna ili od spelte
90 g samlevenog lanenog semena
65 g lešnika ili badema
2 kašike chia semena
4 kašike psilijum ljuspica
1 kašikica morske soli

Veganski hleb bez kvasca i glutena je veoma lak za pravljenje.  Pomešajte sve sastojke u posudu , poklopite i ostavite najmanje 2 sata da odstoji. Najbolje bi bilo pomešate sve sastojke uveče i ostavite do jutra. Sve sastojke možete da izmenite osim psilijum ljuspica.

Šta su psilijum ljuspice i zašto su deo ovog recepta.

Psilijum ljuspice pripadaju rodu biljaka koje se uglavnom nalaze u arapskom svetu. Bogate su vlaknima i veoma su dobre za naš stomak, jer poseduju sastojke koje pomažu kod čišćenja i detoksikacije organizma.
Ako imate problem sa dijarejom ili konstipacijom, ljupsice omogućavaju kompletno čišćenje.  Takođe sastojci psilijum ljuspica omogućavaju da se formira oblik hleba, bez njih dobilili bi samo smesu semenki.. Hleb je takođe pogodan za gubitak težine, vrlo brzo zasiti, pa automatski pojedemo manje hleba.  Vlakna u hlebu se vare polako, tako da dugo ostajemo siti.
Psilijum ljuspice možete pronaći u zdravoj hrani.

Pomešajte sve sastojke u posudi, ostaviti minimum 2 sata, najbolje preko noći. Zagrejte rernu na 180 stepeni, pecite 20 minuta, okrenite ga i ponovo pecite 30-40 minuta. Neka se potpuno ohladi pre sečenja.
Prijatno!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

10 + 14 =