Ovaj namaz od lešnika nije samo domaći, već je i zdrav za vas. Bez rafinisanih šećera, mlečnih proizvoda i bilo kakvih drugih aditiva koje možete pronaći u originalnoj verziji Nutelle u prodavnicama. Domaća Nutela je veoma ukusan namaz koji je odličan za doručak, užinu, šejkove i slično. Probajte!

Sastojci:
1 šolja pečenih lešnika
3 kašike kakao praha
2 kašike meda ili javorovog sirupa, kokosovog šećera- možete dodati još po ukusu
prstohvat soli

Priprema:
Dodajte lešnike u blender/procesor hrane i obrađujte nekoliko minuta dok lešnici ne ispuste ulje. Pečenjem lešnika oslobađaju se ulja, pa se smesa lakše obrađuje. Potrebno je od 10-15 minuta da dobijete tečnu, glatku smesu, sve zavisi od snage vašeg blendera.  Nemojte dodavati vodu, to će samo da upropasti teksturu.  Dodajte ostale sastojke i blendirajte dok smesa ne postane glatka. Možete dodati i kašiku-dve kokosovog ulja. Sipajte u staklenu teglu i držite u frižideru do 2 nedelje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + 17 =

Prirodne Stvari
Privacy Overview

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.