Ovaj namaz od lešnika nije samo domaći, već je i zdrav za vas. Bez rafinisanih šećera, mlečnih proizvoda i bilo kakvih drugih aditiva koje možete pronaći u originalnoj verziji Nutelle u prodavnicama. Domaća Nutela je veoma ukusan namaz koji je odličan za doručak, užinu, šejkove i slično. Probajte!

Sastojci:
1 šolja pečenih lešnika
3 kašike kakao praha
2 kašike meda ili javorovog sirupa, kokosovog šećera- možete dodati još po ukusu
prstohvat soli

Priprema:
Dodajte lešnike u blender/procesor hrane i obrađujte nekoliko minuta dok lešnici ne ispuste ulje. Pečenjem lešnika oslobađaju se ulja, pa se smesa lakše obrađuje. Potrebno je od 10-15 minuta da dobijete tečnu, glatku smesu, sve zavisi od snage vašeg blendera.  Nemojte dodavati vodu, to će samo da upropasti teksturu.  Dodajte ostale sastojke i blendirajte dok smesa ne postane glatka. Možete dodati i kašiku-dve kokosovog ulja. Sipajte u staklenu teglu i držite u frižideru do 2 nedelje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

14 − 4 =